Projecten

BELEVEND BEWEGEN

Nijha BV is gespecialiseerd in het ontwerpen en inrichten van beweegruimtes. Met hun kennis en expertise op het gebied van bewegen ontwerpen zij sport- en speelplekken die uitdagen en stimuleren om te bewegen.

ONTWERP VOOR HANSJE STOFFEL

Bureau Omgeef heeft voor Kindercentrum Hansje Stoffel in Delft een ontwerpactiviteit ontwikkeld om de relatie die kinderen hebben met hun omgeving te versterken.

EEN TOCHT VOOR SPETTERS!

In het recreatiegebied de Delftse Hout valt veel te beleven door de mooie plekken; zoals de grote plas, het hertenkamp en het speelbos en ook door de ondernemers die er een levendig gebied van maken.

STADSLANDBOUW IN DE LOO-ZONE

Samen met de gemeente Voorburg heeft Bureau Omgeef de mogelijkheid onderzocht om een stadstuin te ontwikkelen met het thema Stadslandbouw op een toekomstig eiland midden in de Loo-zone.

KWALITIETSVERBETERING PLEIN H-BUURT

In de Bijlmermeer, in de H-buurt, ligt 'Het pleintje'. Dit plein is een sociaal kruispunt voor de wijk.

SKATEPARK LANSINGERLAND

De gemeente Lansingerland heeft Bureau Omgeef benaderd om samen met jongeren en andere ambassadeurs invulling te geven aan een bijzonder gedeelte van het nieuw aan te leggen Annie M.G. Schmidtpark.

NATUURSPEELPLAATS IN MAASSLUIS

Op een fantastische locatie aan de Nieuwe Waterweg heeft de gemeente Maassluis een natuurspeelplaats gebouwd. De natuurspeelplaats, Avonturis genoemd, is een plek voor alle inwoners van Maassluis.

ANALYSE KINDVRIENDELIJKE WIJKEN DUINDORP

Het stadsdeel Scheveningen heeft Anne Koning gevraagd om met kinderen uit Duindorp te kijken naar de kindvriendelijkheid van de wijk en hier een advies over uit te brengen.

PLANTFACTORY INZENDING PROFIT INNOVATION COMPETITION

Bureau Omgeef werd genomineerd voor de ProFit Innovation Competition met het concept: PlantFactory.

MET SPELEN VEILIG EN DUURZAAM OVERSTEKEN

Ingenieursbureau Tauw levert denkkracht voor duurzame omgevingskwaliteit. Met de wens dit te vertalen naar nieuwe toepassingsgebieden, werd Bureau Omgeef benaderd.

WAAI WINDMOLENPROJECT SCHIEDAM

In de zomer van 2011 was Bureau Omgeef betrokken bij het bijzondere Schiedamse evenement Waai! Op een braakliggend terrein in de wijk Nieuwland kregen jongeren de kans om zelf ontworpen molens en speelobjecten te realiseren.

SPEELNATUUR ONTWERPEN IN PALENSTEIN

Bureau Omgeef begeleide een team van negen kinderen uit de wijk Palenstein, Zoetermeer, om in opdracht van de gemeente een natuurspeelplek te ontwerpen voor hun wijk.

KASTEELBANK DELFT

Het Kasteelbankje is een ontmoetingsplek die door kinderen voor de Delftse wijk Tanthof werd ontworpen.